Spring til indhold

Valentinsdag

Valentinsdag er kærlighedens dag og man vil gerne glæde med den perfekte valentinsgave. Igen i år, den 14 februar,  fejres den kærligheden verden over med ord, blomster og gaver. Men hvad er den perfekte valentinsgave? Dt kunne være et unikt armbånd, et par smukke øreringe eller en halskæde. Det vigtigste for en valentinsgave er det personlige budskab og tankerne bag.

Valentinsgaver

Sølv hjerte ørestikker med pink orkide og sølv smykkeposeMan kan ikke sætte en pris på kærlighed. Det vigtigste er ikke prisen på gaven, men at den er unik og personlig. Vi synes selv et smykke er en smuk og personlig gave at give til hende på valentinsdag. Ikke to smykker er ens og udtrykker noget forskelligt.

I dag fejre de fleste valentinsdag med en blanding af blomster, gaver, en middag eller oplevelser sammen. En langstilket rød rose, er nok det mest traditionelle valg som Valentines blomst, men orkideer er også ved at finde indpas, da de udover kærlighed og skønhed også repræsenterer styrke og holdbarhed.

Find en unik valentinsgave til hende i vores smykke univers.

Glas smykker Vibeke Elisabeth

Unik valentinsgave

Er din udkårne glad for unikasmykker? Så gå på opdagelse i vores glasunivers. Her finde du helt sikkert en unik og personlig gave, om det skal være øreringe, halskæder eller en ring.

Håndlavet ring i sterling sølv og hvid ferskvandsperle

Valentins ring

Ønsker du at vise din kærlighed til hende med en ring? Vi er et unikt udvalg af flotte håndlavede sølvringe. Se dem her.

Historien bag valentinsdag

Rom blev i årene hersket af Kejser Claudius II. Han havde den opfattelse at gifte mænd ikke alene var fysisk dårlige soldater, men også at deres eneste loyalitet burde være rettet mod Rom. Claudius udstedte derfor et forbud mod indgåelse af ægteskab.

På samme tid levede der en kristen præst ved navn Valentin. Legenden fortæller at Valntin var en romantiker der troede på kærligheden og som fattede sympati for de forelskede soldater. Han valgte derfor at udføre vielsesritualer i det skjulte, men endte med at blive afsløret og anholdt.

Efter at have tilbragt nogen tid i fængsel, blev han på kejser Claudius befaling, henrettet den 14 februar, år 269.

Flere hundrede år senere, havde der i Rom udviklet sig et årligt elskovslotteri.  Lotteriet fandt sted hver februar. Byens ugifte kvinder kunne lægge en navneseddel i en stor urne og på dagen for lotteriet, trak de deltagende ungkarle en seddel og dermed en midlertidig partner. Om lotteriet alene medførte mere elskov, eller om det også førte til flere ægteskaber, vides vist ikke med sikkerhed.  Ret sikkert er det derimod at kirkens folk så lotteriet som ukristeligt og i år 498 besluttede Pave Gelasius at afskaffe lotteriet og udnævnte i stedet den 14 februar som Skt. Valentins dag, til minde om den henrettede præst.

Først i Middelalderen begyndte man at fokusere på Valentins mulige romantiske bevæggrunde for sine vielsesritualer og dermed forbinde dagen med romantik. En dag, hvor man kunne bekendtgøre sin kærlighed til en udkåret, en kærlighed der måske ellers måtte leve i det skjulte. I starten var det alene noget der foregik  blandt adelen, men med tiden bredte det sig ud i resten af befolkningen. De første kort var håndlavede og dekoreret efter evne, mens de første kommercielle kort menes at være trykt i Europa 1840’erne.

Valentinsdag i dag

I dag er valentinsdag vi fejre over hele verdenen. Især USA har taget dagen til sig, hvor der nu årligt sendes over 1 milliard valentines kort.

Herhjemme har vi efterhånden også taget dagen til os. Det er ikke kun kærester men også ægtefolk der benytter lejligheden til at fejre forelskelsen og kærligheden.

Model med armbånd af sterling sølv og hvide ferskvandsperler

Sølv armbånd

Et sølv armbånd er en smuk og enkel gave til hende. Se vores smukke armbånd og find gaven til hende her.

Dansk design dråbeformet vedhæng af sterling sølv

Vedhæng

Ønsker du at give en gave, som er unik? så er et vedhæng fra Vibeke Elisabeth en god ide. Det kan give nyt liv til en gammel kæde, som man sætter pris på i mange år og man kan variere sit personlige udtryk.

Kontakt

Vibeke Elisabeth
Mail: contact@vibekeelisabeth.com
Tlf.nr.: +45 60 66 00 91
Man – Fre 09:00 – 16:00

Kontakt os
Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked