Spring til indhold

Bag om Vibeke Elisabeth smykker

VIBEKE ELISABETH smykker er i mange år solgt i Jakarta, men det er først nu, hvor kvinden bag er flyttet tilbage til Danmark, at de bliver introduceret til en bredere kundekreds

"Ideen til VIBEKE ELISABETH SMYKKER tog sin begyndelse, da jeg for en del år siden boede på Filippinerne. Her blev jeg fascineret af især de mange smukke ferskvandsperler, som stadig indgår i mange af mine designs.

Interessen for smykker blev udbygget, da jeg senere flyttede til Indonesien. Her kom jeg i kontakt med det gedigne, indonesiske sølvsmedearbejde, som landet er så kendt for. Mine designs repræsenterer derfor en fusion af, og glæder over,  kreativitet og faglig kunnen fra to verdensdele"

"Jeg måtte hurtigt lære en del indonesisk, fordi al kommunikation med mine smede foregår på lokalsproget, og også at få indarbejdet firmaværdier og fastlagt arbejdsprocesser har været udfordrende for såvel mig som for smedene. De er alle dygtige og erfarne håndværkere, men ligegyldigt, hvor stort eller lille et firma, de tidligere har arbejdet for, har konceptet altid været det samme: benhårde krav til kvantiteten, hvorimod der var en vis fleksibilitet omkring kvaliteten. Det var derfor en længere proces at introducere mine krav, som var de stik modsatte: kvaliteten kunne der ikke gås på kompromis med, hvorimod der var mere villighed til at skrue på kvantiteten".

"Den skandinaviske stil med de meget rene liner går igen, hvad enten smykket er diskret eller mere iøjnefaldende.  Det enkle design som udgangspunkt har altid fascineret mig, men gerne med  et tvist  af noget personligt eller uforudsigeligt. Det optimale er, at designet er smukt og ikke blot giver den umiddelbare visuelle glæde, men også vækker din længerevarende interesse. Der må gerne være lidt at gå på opdagelse i".

"Håndarbejde vil altid frembyde nogle udfordringer til kvaliteten,  og det kan ikke undgås, at der forekommer små afvigelser eller uregelmæssigheder i forarbejdningen, men at det er godt håndværk, det vil altid kunne ses. For eksempel er mine  smykker ikke bare samlet, som det oftest ses, men solidt loddet. Dermed er de langt mere holdbare, end ofte set med industrielt fremstillede smykker. Det samme gælder låsene på armbåndene, der er designet, så de er stærke, men alligevel nemme at åbne og lukke med  én hånd. På samme måde, er alle indfatninger lavet individuelt, så de præcis passer til størrelsen på hver perle og glasstykke"

Shop
2014-05-01 11.03.13
About_pict3
Kontakt

Vibeke Elisabeth
Mail: contact@vibekeelisabeth.com
Tlf.nr.: +45 60 66 00 91
Man – Fre 09:00 – 16:00

Kontakt os
Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked